4.2.5 Install Script Issue/Question - Using Jane's Update

6 posts / 0 new
Last post
jboyle
jboyle's picture
Offline
Last seen: 1 day 5 hours ago
Joined: 07/13/2016 - 16:52
Posts: 51
4.2.5 Install Script Issue/Question - Using Jane's Update

From a new community member installing 4.2.5 using Jane Curry's updated script.  

https://github.com/jcurry/Zenoss_4.2.5_core

He ran into the following issue.  Community input appreciated.  Cheers!



Hi Guys,
I found the next bug in the installer script. I haven't had a chance to resolve it manually but it looks like it fails on trying to grab rpms from rpmforge?:

Complete!
Installing optimal /etc/my.cnf settings
Configuring MySQL
Starting MySQL... SUCCESS!
Enabling rpmforge repo...
--2017-03-10 13:14:00--  http://apt.sw.be/redhat/el7/en/x86_64/rpmforge/RPMS/rpmforge-release-0.5.3-1.el7.rf.x86_64.rpm
Resolving apt.sw.be (apt.sw.be)... failed: Name or service not known.
wget: unable to resolve host address ‘apt.sw.be
Command failure: wget http://apt.sw.be/redhat/el7/en/x86_64/rpmforge/RPMS/rpmforge-release-0.5.3-1.el7.rf.x86_64.rpm

John Boyle
Zenoss Community Engineer/Manager
jboyle@zenoss.com
Twitter: @BrandFlair

Msacks
Msacks's picture
Offline
Last seen: 10 hours 11 min ago
Joined: 03/09/2017 - 17:06
Posts: 7
thank you

I was able to work around the problems with DNS resolution for certain RPMs by going to a clean install and hardcoding RPM urls and re-running the script. Where might I contribute patches?

Msacks
Msacks's picture
Offline
Last seen: 10 hours 11 min ago
Joined: 03/09/2017 - 17:06
Posts: 7
rpms

With some manual workarounds I was able to get all RPMS to resolve; however, now it fails on broken dependencies. It may be looking like things need to be repackaged for RHEL7.


error message: http://pastebin.com/ucpmnHRv

 

Msacks
Msacks's picture
Offline
Last seen: 10 hours 11 min ago
Joined: 03/09/2017 - 17:06
Posts: 7
last error in installer

Here is where it breaks now:

Zenoss_4.2.5_core-autodeploy-master]# yum whatprovides "*/l     ibgdbm.so.2"

 

Trelane
Trelane's picture
Offline
Last seen: 1 week 7 hours ago
Joined: 12/28/2013 - 12:43
Posts: 1122
HI!  

HI!  
Unfortunately that script isn't super robust.  In this case you're using the wrong version of repoforge:
 

  1. ==> PASV ... done.    ==> RETR rpmforge-release-0.5.3-1.el7.rf.x86_64.rpm ... done.

you should be using RHEL/CentOS 6 not 7.  I have an updated script to help you deploy this on 6 that I last used earlier this week.  Let me know if you need it.

Andrew Kirch


akirch@gvit.com
Need Zenoss support, consulting or custom development? Look no further. Email or PM me!
Ready for Distributed Topology (collectors) for Zenoss 5? Coming May 1st from GoVanguard
Jcurry
Jcurry's picture
Offline
Last seen: 1 day 11 hours ago
Joined: 01/02/2014 - 13:04
Posts: 391
Please note the correct url

Please note the correct url for the auto-deploy scripts on github is  https://github.com/jcurry/Zenoss_4.2.5_core-autodeploy   , NOT as shown above.

As Andrew said, the installation is for CentOS 6, not CentOS 7.  Very happy to take feedback on the auto-deploy script.  Can you work with CentOs 6???

Cheers,

Jane

Log in to post comments