zenup issue, product not found: zenoss-core-4.2.5

6 posts / 0 new
Last post
Yongie
Yongie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 days ago
Joined: 01/26/2015 - 05:12
Posts: 13
zenup issue, product not found: zenoss-core-4.2.5

Hi there,

I am currently trying zenup to update my zenoss trying to figure out my zenoss setup issue, after installing zenup 1.1.0 and trying to install the latest zup package zenoss_core-4.2.5-SP671-zenup11.zup, at the installation it says zenoss-core-4.2.5 not found, but I am actially running zenoss core 4.2.5. Any idea?

Thanks!

 


  2) Staging Steps:
      A) Set variables & stage things for consumption by the post lifecycle scripts (pre/pre)
  3) File Patching:
      A) Lay down changes (File Patching)
  4) Post-Install Steps:
      A) Sanity checks (post/sanity)
      B) Apply patches that need to be outside the normal ZenUp patching process (post/patch_post_install_files)
      C) Install binaries into webapps (post/install_changed_custom_blobs webapps)
      D) Remove binary files that are no longer needed (post/custom_file_remover)
      E) Install binaries into protocols (post/install_changed_custom_blobs lib/python/zenoss/protocols)
      F) If necessary, install recompiled javascript bundle (post/install_rebuilt_js)
      G) Install external depended-upon eggs (post/external_eggs)
      H) Update zenpacks (post/update_zenpacks $ZENPACK_UPDATE_LIST)
      I) If necessary, rebuild new javascript (post/build_javascript)
      J) Run zenmigrate (post/run_migrates 4.2.5)
      K) If necessary, run zenmib (post/install_mibs)
      L) Wrap-up text to console (post/finish)
      M) Truncate connection_info table (post/run_zencheckzends_truncate)

Product not found: zenoss-core-4.2.5

 

Jcurry
Jcurry's picture
Offline
Last seen: 1 day 23 hours ago
Joined: 01/02/2014 - 13:04
Posts: 367
Are you doing this as the

Are you doing this as the zenoss user?  You need to.

Cheers,

Jane

Yongie
Yongie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 days ago
Joined: 01/26/2015 - 05:12
Posts: 13
Yes I am, I think I will try

Yes I am, I think I will try to reinstall the whole system.

Jcurry
Jcurry's picture
Offline
Last seen: 1 day 23 hours ago
Joined: 01/02/2014 - 13:04
Posts: 367
Did you install the latest

Did you install the latest pristine ( zenoss_core-4.2.5-2108.el6-pristine-SP203.tgz ) before trying to install the SUP?

Cheers,

Jane

Mulliganv
Mulliganv's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 6 days ago
Joined: 08/24/2016 - 09:47
Posts: 3
Issue with event class transform - Zenoss-Core-4.2.5-SUP-671

Migrating from 3.2 to 4.2.5 ( latest build). We have a transform we use alot to change the eventClass of an event based on device name etc. In 4.2.5 this does not work as expected.  The eventClass field does indeed get updated but the event itself remains in the original event class. If you drill down the the new target class the event is not visible. Also found that the tansfrom will update the eventClass field even if the new class specified does not exist

#from client - generate event using zensendevent
zensendevent -d testnode -p test -k test -s Error -c /Perf/ORCA  --server=x.x.x.60 "Test message"

#Zenoos - under class /Perf/ORCA the following transform exists

if evt.device.startswith("test") :
    evt.eventClass="/Suppressed"


# /Suppressed exists and the event is updated, but when I drill to new class the event is not listed, but remains listed under original /Perf/ORCA - the message detail also shows the new class. If I run the transform to set eventClass to a non existing class it will also updates the event, but drilling fails as expected as class does not exist. 

 

 

 

Jcurry
Jcurry's picture
Offline
Last seen: 1 day 23 hours ago
Joined: 01/02/2014 - 13:04
Posts: 367
I have logged this on JIRA as

I have logged this on JIRA as a bug - https://jira.zenoss.com/browse/ZEN-26504 

Cheers,

Jane

Log in to post comments